Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΑΓΙΑΣΟΥ ΣΤΗ ΘΕΡΜΗ

Τη μονοτονία, το άγχος της καθημερινής πεζής πραγματικότητος μετετόπισε στους χώρους του ονείρου στη Λουτρόπολη της Θερμής, η Φιλαρμονική του Δήμου της Αγιάσου

Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΑΓΙΑΣΟΥ ΣΤΗ ΘΕΡΜΗ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ, 12-06-1970

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

αθλητικα νεα

Ο Απόλλων ηττήθη και πάλιν εις Θήβας από την τοπικήν ομάδα με 2 – 1 και απώλεσεν κάθε ελπίδα σωτηρίας του και παραμονής εις την Β’ Εθνικήν.

Η Μικτή Ερασιτεχνών Λέσβου ενίκησε την αναπληρωματι­κήν ομάδα του Αετού με 3 – 0. Αξίζει να σημειωθή ότι και τα τρία τέρματα της Μικτής εσημειώθησαν εις τα τελευταία 5 λεπτά του αγώνος ύστερα από ισάριθμα αμυντικά λάθη των αντιπάλων. Η Μικτή δυστυχώς δεν παρουσίασε τις απαιτούμενες προϋποθέσεις ενός αξιολόγου συγκροτήμα­τος. Εχρησιμοποιήθησαν περίπου είκοσι ποδοσφαιρισταί, χωρίς λό­γο και απώτερο σκοπό, παρά μόνο δια να… χρησιμοποιηθούν και διά να γίνουν όλων οι «καρδιές».

Προ του αγώνος Μικτής – Αετού, ο Ερμής Παμφίλων δια το πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας ενίκησε τον Όλυμπο Αγιάσου με 1-0. Ο νικητής παρουσιάστηκε τεχνικώτερος και αποτελεσματικώτερος του αντιπάλου του, ο οποίος εκινήθη περισσότερο δυναμικά και διετήρησε κατά μεγάλα δια­στήματα, ιδίως εις το Β’ ημίχρονον, την εδαφικήν υπεροχήν. Οι ποδοσφαιρισταί του ηττηθέντος τεχνικώς ακατάρτιστοι έχα­σαν σπάνιες ευκαιρίες όχι μόνο διά να ισοφαρίσουν αλλά και δια να κατακτήσουν την νίκην.

Εις τα Λουτρά εξ άλλου η ομάς των Τσικό του Αετού (ηλικίας 9-12 ετών) ενίκησε την «Θύελλα» Κιοσκιού, κατόπιν ωραίου αγώνος, με 1 – 0.

Δια το πρωτάθλημα Γ’ κατηγορίας ο Αιγεύς Πλωμαρίου ενίκησεν εις το γήπεδον Μόριας τον τοπικόν Βύρωνα με 1 – 0 και θεω­ρείται σχεδόν βέβαιος πρωταθλη­τής. Ο νικητής ηγωνίσθη τεχνικά και επευφημήθη ζωηρώς από τους 500 περίπου Πλωμαρίτας φι­λάθλους που μετέβησαν εις Μόριαν διά να παρακολουθήσουν την ομά­δα των. Ο Βύρων παρά την ήτταν του έπαιξε ψυχωμένα και με ενθουσιασμό, και εδικαιούτο ενός καλλιτέρου αποτελέσματος.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ, 21-04-1970

ΤΑ ΕΣΠΑΓΕ

Συνελήφθη υπό της Χωροφυλακής, ο Ευστρ. Αντωνέλος ετών 36 κάτοικος Θερμής, διότι εντός κέντρου της Λουτροπόλεως εν ευθυμία διατελών, έσπαγε πιάτα

ΕΣΠΑΓΕ ΠΙΑΤΑ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ, 14-04-1970

Η ΘΑΜΕΝΗ ΛΕΣΒΟΣ

Οι διευθύνοντες την Κοινότητα Θερμής, είχον εφέτος μίαν καλήν έμπνευσιν. Ώρισαν ένα μικρό κονδύλι δια την έναρξιν των δοκιμαστικών ανασκαφών, αι οποίαι θα αποκαλύψουν τα αρχαία της περιφερείας

Του Γιάννη Κοντή,

efimeris-lesvion_19361018_thameni-lesvos

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΩΝ ΛΕΣΒΙΩΝ, 18-10-1936